Kymmensormitekniikan oppimiseen käytetyn ajan ja saadun hyödyn näkökulmasta yksi parhaista työkaluista on allekirjoittaneen mielestä TypingMaster. Palvelu on maksullinen.

Typingstudy

Typingstudy on verkkopohjainen kymmensormitekniikan harjoittelukokonaisuus. Se on mielestäni hieman liian haastava alakouluun ensimmäiseksi harjoittelun ohjelmaksi. Verkkopalvelu sisältää kattavat oppitunnit tekniikan sisäistämiseen. Ei (ilmeisesti) toimi kunnolla iPadillä (testattu Safarilla 14.11.2015).

10fastfingers

10fastfingers tarjoaa kilpailulähtöisen mahdollisuuden harjoitteluun. Verkkopalvelu voi olla hyvä silloin, kun perusteet ovat jo hallussa. Valitettavasti se saattaa kannustaa kirjoittamaan liian nopeasti, jolloin perustekniikka kärsii ja tulee paljon virheitä. Kirjoitustestien ja kilpailujen lisäksi palvelussa voi käydä läpi "uramoodia", jossa otetaan käyttöön tuhat yleisintä valitun kielen sanaa.

Typeracer

Harjoittelu on käytännössä "kilpa-ajoa", jossa autot etenevät ruudulla sen mukaan miten nopeasti käyttäjä kirjoittaa annettua tekstiä. Typeracer ottaa vastaan käyttäjien tekstejä, joita käytetään ohjelman harjoitteissa. Innokkaat oppijat voivat lähettää tekstejä palveluun, jotta palvelusta saadaan parempi kaikille kirjoittamisesta kiinnostuneille.

2018 Riku E. Järvinen. Sivujen taustalla vaikuttaa Bootstrap.