Mikä RapidTyping?

RapidTyping on monipuolinen suomenkielinen harjoitteluohjelma Windows-ympäristöön. Ohjelman sisältämät kirjoitusharjoitukset on laadittu data-analyysiin perustuen. Ohjelma tekee automaattisesti tilastoja käyttäjän etenemisestä ja suosittelee seuraavaan harjoitukseen etenemistä vain silloin, kun edellinen harjoitus on tehty riittävän hyvin.

Käyttöönotto

Ohjelman käyttöönottoon on kolme eri tapaa. (i) Asennettava versio asennetaan tavalliseen tapaan. Asennus vaatii pääkäyttäjän oikeudet. (ii) Kannettavaa versiota (portable) käytetään ilman asennusta ja se kulkee mukana esimerkiksi USB-tikulla. Jo pieni tikku riittää, sillä ohjelma vie alle 100 Mt tilaa. Kannettava versio toimitetaan zip-paketissa, jonka saa purettua esimerkiksi ohjelmalla 7-Zip tai Windowsin automaattisella paketin purkutoiminnolla. (iii) Asennus voidaan automatisoida eli ohjelma asentaa palvelimelta esimerkiksi sadalle koneelle yhdellä kertaa. Opetushenkilökunnan tulee tarvittaessa keskustella tästä mahdollisuudesta IT-tuen kanssa.

RapidTyping ei ole saatavissa Linux- tai OS X -käyttöjärjestelmille.

Omat harjoitukset

RapidTyping sallii omien harjoitusten ja kurssien tekemisen. Innokaat ja nopeasti edistyneet oppijat voivat tehdä harjoituksia ja vaihdella niitä keskenään. Hyvä tapa harjoitella juuri itselle sopivia asioita on kopioida harjoitukseen sellaista tekstiä, jota kirjoittaa opiskelun tai työn yhteydessä muutenkin paljon. Esimerkiksi omia sähköposteja tai raportteja, joita on kirjoitellut ja harjoittelee näiden avulla. Tällä tavoin luo itselleen todella henkilökohtaisen oppimiskokemuksen, joka on myös hyvin tehokas.

2018 Riku E. Järvinen. Sivujen taustalla vaikuttaa Bootstrap.